Din pacate starea drumului se inrautateste in fiecare zi, mai ales in sezonul rece.
Problema acestui intreg cartier este ca drumul asta naspa este SINGURA cale de acces pentru toate blocurile de aici. La un calcul rapid - vreo 16 blocuri a cate 30 apartamente (medie) inseamna aproximativ 500 apartamente. Avand in vedere ca multi au 2 masini, aprox. 800 de masini folosesc drumeagul asta zilnic.
Adaugam la astea cateva zeci de camioane de mare tonaj zilnic si avem reteta perfecta pentru dezastru.
Gaurile se adancesc si se maresc si nimeni nu face nimic. De exemplu:
- in fata blocului nostru e o groapa mare fix in mijlocul strazii
- In fata blocului maro (Edgar Quinet nr. 4-6) a fost un canal descoperit vreo 6 luni, cineva l-a acoperit intr-un final, dar a ramas o groapa
- 5 metri mai incolo e o groapa exact in mijlocul drumului, langa care se parcheaza masini, deci inevitabil trebuie sa iei groapa
- pe margine sunt "aluviuni" adunate de luni de zile
- sus in fata magazinului de pe colt e un sant imens lasat de muncitori cand au turnat betonul la drum, ca vorba lor "d'apoi nu ni'o ajuns betonu si l-am lasat ashe, ca bine a shi..."
- pe la liceu nu mai pomenesc ca e groaznic
- pe strada Balea care urca in sus sunt "munti" de beton cazute din betoniere
Pai cine sa repare? S-au facut numeroase sesizari online pe domnuleprimar.ro (dati o cautare dupa Edgar Quinet
http://domnuleprimar.ro/Primar-cauta-cuvant.htm) si cam toate au acelasi raspuns oficial de la Primarie - Nu e strada noastra, e strada privata si nu vom face nimic din banii comuni.
Nu mentionez cazul nefericit al pietonilor - pentru aventuri extreme nu trebuie decat sa o iei la picior pana jos in Manastur. Cred ca trebuie sa-l chemam pe Bear Grylls sa faca o emisiune pe drumul asta. Ah, aveti si copii in carucioare sau pe jos? Mai bine nu mai zic nimic...
In cazul asta sunt 3 variante de solutionare dupa parerea mea: